river-aidan.nl

Yeah baby! Yeah! | De baby website van River Aidan Sijmons
River Aidan al weer 1 jaar geworden, het jaaroverzicht

River Aidan jarig, 1-jaar met verjaardagskroonHoog tijd voor een nieuwe up-date over River.... Want inmiddels is River 1 jaar geworden! Het was een dag om nooit meer te vergeten, maar daarover straks meer. We beginnen bij waar we waren gebleven.

De laatste keer dat ik een blog schreef was toen je 3 maanden was... Per maand maar even de hoogtepunten.

 

4 maanden
Juli.

Het is zomer, en warm... Ik ben weer aan het werk en je oma's passen ieder een dag op. Ik maak mij de hele dag druk of je wel genoeg drinkt. Maar het gaat goed, gelukkig. Het lijkt alsof je er helemaal niet zoveel last van hebt.

5 maanden
Augustus.

Deze maand ben ik jarig! En het is een bijzondere dag want ik vier het voor het eerst als moeder. Het is druk, en we eten lekker in de tuin.
Over eten gesproken, tot nu toe dronk je alleen nog maar melk bij mij, maar deze maand zijn we voorzichtig begonnen met wat vastere voeding. Je krijgt tussen de middag een bordje pap, en lekker dat je dat vind! Je eet je vuistjes erbij op...
Ook gaan we op vakantie met zijn drieën naar Zeist. Voor de eerste keer met zijn drieën op vakantie! We zitten in een hotel. Het is erg mooi want er is een bad, dus kunnen we eindelijk eens met zijn allen in bad. Dat vond je heel erg leuk! Maar toch weten we al dat we de volgende keer beter een huisje kunnen huren.

6 maanden
September.

Het najaar begint al een beetje te komen. En je bent alweer 6 maanden! Pap is allang niet meer genoeg, je hebt veel meer behoefte aan meer. Dus ben ik gaan koken voor je. We zijn eind augustus begonnen met gekookte wortel. Nou, dat hebben we geweten. Je hebt er heerlijk van gesmuld, maar je darmpjes vonden het minder geslaagd. Poepte je voor de wortel nog zeker twee keer flink op een dag, nu kreeg je er met veel pijn en moeite een keuteltje of wat uit per dag... Wat was dat zielig, zeg... Ik ben je toen maar weer alleen borstvoeding gaan geven en toen ging het gelukkig weer beter.
Langzaam zijn we de groentehapjes weer wat aan het opbouwen en nu gaat het gelukkig wel goed. En aan het eind van september komt je eerste tandje door, op Lynn haar verjaardag. Gelukkig heb je er geen last van gehad.
Deze maand was er ook iets heel verdrietigs. Een kindje van de zwangerschapscursus overlijd... Hij had een aangeboren spierziekte, die er voor zorgde dat hij heel erg ziek werd en overleed. Alle papa's en mama's van de pufclub zijn naar zijn begrafenis geweest en we vonden het allemaal heel indrukwekkend en zo vreselijk erg voor zijn mama's...

7 maanden
Oktober

Deze maand wordt oma Ikke 60 en dat vieren we uitbundig. Eerst vieren we gezellig een feestje bij oma thuis, wat later gaan we met haar op vakantie. En niet alleen met oma, omi gaat ook mee en tante Patries, oom Tom en natuurlijk Lynn en Mitch. En die laatste begint echt jouw vriend te worden. Ik kan wel zeggen dat Mitch jou een beetje heeft leren na-apen. Toen we met zijn allen in dat leuke huisje in Limburg zaten, kon je je ogen maar niet afhouden van je grote neef. En als Mitch begon te praten tegen je babbelde je in je eigen taaltje terug, tot grote hilariteit van Mitch. Maar ook Lynn genoot erg van het weekje met haar kleine babyneefje.
Je hield er toen al erg van om vroeg op te staan. Meestal waren we het eerste beneden. Dan zette ik even een kopje thee en maakte ik je bordje pap klaar. Dan hoorde ik gestommel op de trap, en ja hoor, daar was Lynn! Die vond het geweldig om me te helpen met jou pap te geven en luiers te verschonen. En wij vonden dat ook wel erg gezellig!
Het was een heerlijk weekje, we hebben heel veel gewandeld en gezellig steeds dingen samen gedaan.
Je hebt deze vakantie ook leren kruipen! We waren in een indoor-speelparadijs en daar kon je goed oefenen wat uiteindelijk een stukje vooruit kwam.

8 maanden
November

En daar is tandje nummer twee... En weer geen centje pijn gelukkig. De vaste voeding smaakt je gelukkig nog steeds erg goed. Je bent mijn kleine smulpaap! Tegenwoordig eet je ook een broodje en ook dat smaakt je heerlijk.
Het kruipen gaat steeds beter en al gauw vind je het buiten de box leuker dan erin. Fijn voor mij kan ik je er toch af en toe even in zetten, en meestal ga je dan wel lekker spelen. Ik krijg er een extra dagelijks taakje bij; stofzuigen... Want je stopt alles wat je tegen komt in je mondje.
Ook begint het steeds leuker te worden om met je vriendje Jase te spelen. In het begin moeten jullie nog wel aan elkaar wennen en vinden jullie elkaar een beetje spannend. Maar al gauw vinden jullie het wel gezellig met zijn tweeen.

9 maanden
December

Nu ben je alweer 9 maanden... En ineens komen je twee boventanden door. Op een hoop gekwijl en gebijt op alles wat je tegen komt na, nergens last van.
Deze maand is het een feestmaand. Je viert voor het eerst Sinterklaas, Kerstmis en Oud&Nieuw.
Je begint je ook op te trekken in je box!
Sinterklaas vierden wij Tante en Oom en Lynn en Mitch. Ik dacht dat de Sint nog niet zo veel aan je zou geven... Maar wat ben je verwend!!! Je hebt ee hele mooi Ostheimerlamp gekregen die ik voorlopig nog maar even in de huiskamer heb opgehangen, zo mooi vind ik m ook. Verder kreeg je een pyjama, puzzle, een bal...
Toen werd het Kerst en alweer kwamen er nog meer kadootjes!
Met Oud&Nieuw werd je wel even wakker van het vuurwerk, maar het maakte geen indruk. Wat je wel geweldig vond was dat tante Patries Lynn en Mitch bij je sliepen. Je vriendje Jase kwam ook logeren, maar die lag niet bij jou in je kamertje, we waren veeels te bang dat jullie zouden gaan keten met zijn tweeen.

10 maanden
Januari

Een spiksplinternieuw jaar! We vieren het nieuwe jaar traditie getrouw altijd bij omi, zo ook dit jaar. In onze mooiste kleren gaan we met zijn allen in de bus naar omi. Dat is gezellig!
In het nieuwe jaar kan heb je zomaar ineens door hoe je muziekdoosje werkt... Vol concentratie draai je aan het stangetje en komt de muziek uit het ronde blikje.
Ook begint je gebrabbel wat verstaanbaar te worden. Je kon al een tijdje papa en mama zeggen, maar ineens zeg je ook pssss als er een poes vorbij snelt. Want die poezen, die wennen maar niet aan je. Bizou is echt heel bang voor je! Lola is af en toe wel nieuwsgierig, maar zodra je begint te schreeuwen tegen haar, of aan haar vacht gaat trekken is ze weer weg.

11 maanden
Februari

En weer een tandje erbij! Deze keer rechtsonder in je kaak. Dat zet de teller alweer op 5 tanden. Volgende maand word je een jaar. Ik kan het bijna niet bevatten dat je over een maand al een dreumesje bent...Ik ben druk bezig een mooie verjaardagskroon van vilt te maken voor je verjaardag.
Deze maand gaat rustigaan voorbij. Totdat je je eerste echte pechdag hebt. Het optrekken ging steeds beter, maar je bent wel voorzichtig. Toch kan dit niet voorkomen dat je af en toe omkukelt. Zo ook op je pechdag. Ben je eerst nog lekker met Jase aan het spelen, ineens struikel je tijdens het kruipen plat op je neus met een klein bloedneusje als gevolg... Maar dat merk ik pas als je later brult omdat je je handje verbrand hebt aan de kachelpijp. Dikke tranen rollen over je wangen en uit je neus stroomt snot, met een beetje bloed dus van eerder... Oh, oh arme vent. Later gaan we toch maar even langs de huisartsenpost, want ik zie een blaartje opkomen. En dan zit je handje in het verband... Gelukkig gaat het goed en mag het verband er gauw weer vanaf.
Ineens begin je zo te kletsen! Als je in een boekje leest zeg je 'koekie'! Als ik of papa een liedje voor je zingt of als je een muziekje op de radio, tv of internet hoort, zeg je dáááánsen. En omdat je een kleine papagaai bent heb ik je schááátsen leren zeggen. Dat komt mooi uit nu de OS op tv zijn en we genieten van het schaatsen. Je kan al goed praten, hoor, maar alleen papa en ik kunnen je verstaan haha. Dus hier volgt een lijstje met woordjes van River en wat ze betekenen:

 • mmm-meda = beneden
 • Peja-peja = spelen
 • kokkie = koffie
 • bootje = broodje
 • bapmp = lamp
 • Hmmmmm = Als River kusjes geeft
 • Koekie = koekje
 • Dáááánsen = dansen
 • bapa = papa
 • Mmmm-mama = mama
 • psss = poes
 • happuh! = happen en slokken
 • táááánte = tante
 • hm-ma = oma
 • hompa = opa
 • tuh-tuhs = teletubbies

1 JAAR!
Maart

Er is er een jarig, hoera, hoera!
Ja, nu ben je dan één jaar en zijn wij 1 jaar papa en mama... Een paar dagen voor je verjaardag had je voor het eerst koorts, en ik was bang dat je ziek zou worden op je verjaardag. Maar gelukkig bleef het bij koorts. Er kwamen naderhand wel wat vlekjes op je huid, dus misschien had je de 5e of 6e ziekte. Maar dat weten we niet zeker.
Ook was je omi jarig, die is 88 jaar geworden. Dat is toch wel heel bijzonder, hoor! Alleen was het wel jammer dat we geen tijd hadden om haar op haar verjaardag te feliciteren. Je verjaardag was erg druk, je kreeg veel bezoek en heeel veeel kadootjes! Gelukkig hielp tante Patries me met vanalles zodat ik ook echt kon genieten van jouw dag.
De dag voor je verjaardag hadden tante en ik een mooie taart gebakken. Met marsepijn maakte we een boom en een tak, met daarop een uil. Het is heel mooi geworden en lekker natuurlijk. Gelukkig maar, want het was de eerste keer dat ik een echte taartbodem bakte en dat liep niet geheel vlekkeloos... Maar daar was gelukkig niets aan te merken, de taart was mooi en lekker! Helaas mocht je alleen de binnenkant van de taart, want je bent allergisch voor amandelen.
Een weekje na je verjaardag werd je ineens ziek 's nachts. Voor het eerst in maanden wilde je in de nacht bij me drinken. Maar nadat je buikje lekker vol was, spuugde je het hele bed onder. Daar zaten we dan alletwee in een vies bed. Gelukkig spuugde je in een boogje en waren wij niet vies geworden. Nadat alles weer schoon en fris was, viel je weer lekker in slaap. De volgende dag was je gelukkig alweer opgeknapt.
En toen begon ineens de lente! Bijna elke dag als het zonnetje schijnt gaan we lekker naar buiten om te wandelen.

Vandaag
27 maart 2010

Sinds een paar dagen ben je een vroege vogel. Al om 7 uur 's morgens open je je lieve oogjes en soms ook nog eerder. Dan knuffelen we even en drink je bij me. Dan gaan we naar beneden en zet ik de waterkoker aan voor je bordje pap en voor mijn kopje thee. Ondertussen barricadeer ik alles waar je niet mag komen. De keuken bijvoorbeeld. Maar toch weet je altijd wel een gangetje te vinden en kom je triomfantelijk de keuken in gekropen.
Na het bordje pap krijg je ook een beetje thee en daarna speel je lekker... Maar niet echt met je speelgoed. Alle dingen waar je niet mee mag spelen is superspannend. En die box? Dat is een straf als je daar in gezet wordt! Dus binnenkort breken we die maar af, we gebruiken hem toch niet meer.
Dan rond half 11 is het tijd voor een slaapje. Dan wil je nog wel bij me drinken en slaap je tot 12 uur half 1. Daarna eten we een broodje en drink je een sapje van roosvicee of diksap. Meestal gaan we daarna even naar buiten voor een boodschapje of wandelingetje.
Rond half 4 - 4 uur begin je weer moe te worden en drink je weer bij mij en slaap je tot soms wel 7 uur! Dan krijg je lekker je bordje warm eten. Tegenwoordig eet je al zoveel mogelijk mee met wat wij eten, als het niet te zout of vet is natuurlijk. Dan krijg je een potje uit de vriezer of als dat ook op is een potje uit de winkel. En eigenlijk alleen dan eet je vlees.
Dan ben je na het warme eten nog wel druk aan het spelen en rommelen, maar tussen acht en negen wil je wel weer naar bed. Dan krijg je je laatste borst en slaap je door tot de volgende ochtend. Ik ben erg blij met deze vastigheid!

Delen / Opslaan / Zoek of Mail dit artikel. | Share / Save / Search or Mail this Article.

3 reacties to “River Aidan al weer 1 jaar geworden, het jaaroverzicht”

 1. leuk Sas,geweldige

  leuk Sas,geweldige verhaaltjes en volhouden tot je 100e

  Submitted by Frans Sijmons (niet gecontroleerd)

 2. Hahaha, als hij kan lezen en

  Hahaha, als hij kan lezen en schrijven mag hij het van me overnemen...

  Submitted by Saskia

 3. geweldig dat mama dit zo leuk

  geweldig dat mama dit zo leuk voor je bijhoud! wel mee doorgaan tot river minstens 16 is he!

  groetjes lisette

  Submitted by tante lisette (niet gecontroleerd)