river-aidan.nl

Yeah baby! Yeah! | De baby website van River Aidan Sijmons
River 3 maanden en 17 dagen!

River 3 maanden en 17 dagen!Vandaag hadden we een belangrijke gebeurtenis: Vaderdag! Ik had een lekker ontbijt op bed met croissantjes, gekookt eitje en natuurlijk jus de Orange en koffie gemaakt voor ons. Dat was genieten. River had een mooie foto van zichzelf uitgezocht en op een muismat laten printen bij de HEMA en een rompertje met I Love Papa gekocht voor papa. Ook had hij mooie voetafdrukken gemaakt met vingerverf. Michel is goed verwend op zijn eerste Vaderdag!

Over twee weken is River 4 maanden. Het klinkt heel afgezaagd, maar wat gaat de tijd hard. Toch lijkt het gisteren dat ik naar het ziekenhuis ging om te bevallen. De eerste momenten met ons mannetje zit in mijn geheugen gekerfd.
Sommige maniertjes die hij van dag 1 deed, doet hij nog altijd. De blik in zijn ogen als hij zijn luier vol poept, het vol overgave zuigen aan mijn pink.  Andere dingen doet hij nu heel anders. Huilen bijvoorbeeld. Het schattige babyhuiltje heeft plaats gemaakt voor het hartverscheurend huilen.
River groeit goed. Het echte kleine baby’tje is inmiddels al een lekkere mollige baby. Vol met gezellige praatjes. Lichamelijk gaat het ook goed. Hij kan goed zijn hoofdje stabiel houden als hij op schoot zit en op 1 juni lag hij ineens op zijn zij in zijn bedje!

River en ik hebben een cursus babymassage gevolgd. Samen met Marith en haar zoontje Jase die ik heb leren kennen tijdens de cursus Samen Bevallen. Het was volop genieten met al die lieve baby’s! En River genoot er ook van. Nu is het de bedoeling dat ik het minstens eens per week thuis doe, maar helaas schiet het er nog wel eens bij in.

Het is momenteel erg wennen om alles te combineren: sinds 1 juni ben ik namelijk weer aan het werk. Ik vind het vreselijk om niet bij River te zijn en ik denk veel aan hem tijdens het werk. Toch vind ik het ook fijn om mijn collega’s te spreken en extra bezigheden te hebben. Maar aan het einde van de werkdag verlang ik enorm naar mijn lieve schat!
Als ik dan thuis ben zitten we een uur met zijn drieën te knuffelen op de bank. Op die dagen eten wij vrij laat, haha!

River mist mij ook enorm, houd ik mijzelf voor… Want als ik thuis kom ligt hij tevreden in zijn box of wipper. Soms lekker aan het spelen met zijn babygym, maar meestal ligt hij heerlijk te slapen na een dagje feest met zijn oma’s. De ene dag past Michels moeder op, de andere dag mijn moeder. En ook de oma’s genieten van hun oppasdag. Ik heb een speciaal boekje waar zij alles in opschrijven: eten, slapen, ontlasting etc. Maar ik lees ook hoe leuk ze het hebben gehad.

River geniet erg van zijn bakfiets. Zijn stoel zit op een hoogte dat hij alles goed kan zien. Als we afremmen begint hij te mopperen.
Wij genieten ook erg van de bakfiets. Het is onze eigen boodschappenauto, onze Rolls Royce. Geen gehannes meer met volle fietstassen en tassen aan het stuur. Alles gaat gemakkelijk in de bak. We hebben veel bekijks als we op pad zijn!
In één van mijn vorige blogs was te lezen hoe lastig het consultatie bureau (CB) te bereiken is. Nu gaat dat prima met de bakfiets.

Op 3 juni kreeg River zijn tweede vaccinaties. We vonden het allebei vreselijk. Gelukkig is de arts van het CB erg aardig. Ze controleerde ook zijn hartje en longetjes. Ze keek naar zijn heupjes en ook die zagen er goed uit. Toch moeten we binnenkort met River naar het VU ziekenhuis voor een echo. Want Michel had als baby heupdysplasie met als gevolg een spreidbroekje. Nu heeft hij daar gelukkig geen last meer van. Ik maak me geen zorgen om River zijn heupjes maar het is wel goed om even te laten controleren.
Als River 4 maanden is hebben we weer een afspraak op het CB. Hij krijgt dan weer een vaccinatie en de verwijsbrief voor het ziekenhuis.

Als hij die heeft gehad mag River zwemmen! Het lijkt me heel erg leuk om met hem te gaan babyzwemmen. Maar ik twijfel een beetje, want hij heeft wat last van eczeem. En dat kan erger worden in het (chloor)water. Ik ga het dus eerst maar eens overleggen met de CB-arts.
Ik zit er ook aan te denken om een cursus babygebarentaal te gaan doen met Marith. Het schijnt dus dat je je baby gebaren aan kan leren en op die manier eerder met hem kan communiceren. Hij kan dan zijn behoeftes aangeven via gebaren. Het lijkt me heel interessant, maar het is de bedoeling dat heel intensief gaat oefenen met je baby en ik ben niet zo’n volhouder met dat soort dingen.

Binnenkort gaan we lekker met zijn drieën op vakantie. Lekker een lang weekend in een luxe hotel in Zeist, midden in de prachtige bossen. Ik ben erg benieuwd wat River er van vind om die dagen niet thuis te zijn. Het zal in ieder geval weer een leuk verslagje en foto’s opleveren voor op zijn site!
 

Delen / Opslaan / Zoek of Mail dit artikel. | Share / Save / Search or Mail this Article.

4 reacties to “River 3 maanden en 17 dagen!”

 1. Te lang geleden

  Hmmm, gauw maar weer eens een mooi verhaal schrijven over het wel en wee van onze grote jongen!

  Submitted by Sas (niet gecontroleerd)

 2. Consultatie bureau

  Hee Sas,

  Wat leuk he de ritjes naar het CB, als je dan zo verteld over die prikjes is het voor ons alweer zo lang geleden, times fly when you have fun.
  Geniet ervan,
  dikke kuzz H,S en K

  Submitted by Hielke, Susanne en Kensa (niet gecontroleerd)

 3. Wat een leuk verhaaltje ik

  Wat een leuk verhaaltje ik ben blij dat het zo goed gaat met River!
  Kus

  Submitted by Romy (niet gecontroleerd)

 4. Nou River Je Mamma heeft me

  Nou River
  Je Mamma heeft me weer helemaal bijgepraat met deze blog,je geniet ook erg vd bakfiets ,leuk hoor!!!!!!!
  Je bent echt een LIEVERD

  Liefs Opa Hans

  Submitted by opa hans (niet gecontroleerd)